SMUČARSKI TEČAJ

Pod vodstvom Svižčevih strokovno usposobljenih in izkušenih učiteljev bodo otroci naredili prve korake na snegu ali nadgradili znanje smučanja iz preteklih sezon. Otroci bodo smučanje spoznavali postopoma, na prijeten, zanimiv, igriv in varen način. Naučili se bodo varno uporabljati vlečne naprave na smučišču (vzpenjačo, vlečnice, sedežnice), seznanili jih bomo tudi z desetimi FIS pravili obnašanja, ki veljajo na smučiščih. Svižčevo šolo smučanja na Pohorju in tečaje na Treh kraljih vsako leto zaključimo z »ekshibicijsko tekmo«, na kateri otroci z veseljem pokažejo novo osvojeno smučarsko ali deskarsko znanje. Programi so primerni za otroke od 4. leta starosti dalje.

Ker je letos po dolgem času spet prava zima in to še pred koncem januarja, bomo med novoletnimi počitnicami organizirali ZAČETNI TEČAJ SMUČANJA na Mariborksem Pohorju.

Tečaj bo potekal od SREDE do SOBOTE, 27. – 30. 12. 2022, od 09:30 do 13:30.

Cena tečaja je 235€ in zajema 16 ur smučanja, smučarsko vozovnico, malico (nekaj za pod zob in topel čaj), priznanje in medaljo ter spletno galerijo s fotografijami.

Nudimo 10% popusta na ceno tečaja brez smučarske karte za 2., 3. oz. vsakega nadaljnega otroka iz iste družine.

Minimalna starost otroka na tečaju je 4 leta.

INFO:

041637713 – Irena, irena@svizec-sport.com
040357119 – Vid, vid@svizec-sport.com

Tečaj smučanja z bivanjem v hotelu JAKEC na TREH KRALJIH v času zimskih počitnic, bo potekal 4 dni, od torka 27. 2. do petka 1. 3. 2024.

Pod vodstvom Svižčevih strokovno usposobljenih in izkušenih učiteljev bodo otroci naredili prve korake na snegu ali nadgradili znanje smučanja iz preteklih sezon. Otroci bodo smučanje spoznavali postopoma, na prijeten, zanimiv, igriv in predvsem varen način. Naučili se bodo varno uporabljati vlečne naprave na smučišču. Seznanili jih bomo z desetimi FIS pravili obnašanja, ki veljajo na smučiščih. Z objavo fotografij na našem portalu pa želimo ohranjati naše skupne spomine (slike vidne samo udeležencem tečaja).

Cilj našega programa je, da otroke naučimo smučati samostojno, varno, odgovorno in pravilno. Želimo jim približati zimo, smučanje kot rekreacijo ter jim s popoldanskimi dejavnostmi na snegu približat še ostale zimske radosti – sankanje, kepanje, nočni pohod,…
Tečaj na Treh kraljih vsako leto zaključimo z »ekshibicijsko tekmo«, kjer otroci z veseljem pokažejo novo osvojeno smučarsko znanje.

Smučarske skupine oblikujemo glede na nivo smučarskega znanja, ki je zapisan v prijavnici, in šele nato glede na starost otrok.

Program je primeren za otroke od 6. leta starosti naprej.

Cena programa je 345 € in vključuje:
3 nočitve s polpenzionom, 16 ur učenja smučanja, 4-dnevno smučarsko karto, vsakodnevno malico in kosilo, tekmo in priznanje ob zaključku tečaja ter spletno galerijo fotografij.

PRIJAVE NAJKASNEJE DO NEDELJE, 4. 2. 2024


Kontakt:
041 637 713 – Irena,
040 357 119 – Vid
info@svizec-sport.com

ZAČETNI TEČAJ SMUČANJA NA MARIBORSKEM POHORJU 

 V času novoletnih počitnic, 4 dni, od SREDE do SOBOTE, 27. 12. – 30. 12. 2023.

CENIK

MARIBORSKO POHORJE

PROGRAM
235 €

Cena vključuje:
16 ur učenja smučanja,
4-dnevno smučarsko karto,
vsakodnevno malico in čaj,
priznanje ob zaključku tečaja
ter spletno galerijo fotografij.

PRIJAVA

TRIJE KRALJI

PROGRAM
345 €

Cena vključuje:
3 nočitve s polpenzionom, 16 ur učenja smučanja, 4-dnevno smučarsko karto, vsakodnevno malico in kosilo, zaključno tekmo in priznanje ob zaključku tečaja ter spletno galerijo fotografij.

PRIJAVA

Starši, ki v tečaj vpisujejo dva ali več otrok, lahko za drugega in vsekega naslednjega otroka koristijo dodatne ugodnosti. (Več o popustu si lahko preberete pri pogostih vprašanjih.)

MNENJA ZADOVOLJNIH STARŠEV

Svizci ste nadvse prijazni in se otrokom ta čas, ki ga preživijo na Treh Kraljih posvetite kot njihovi začasni starši. Iz leta v leto moje tri punce z veseljem obiskujejo smučarske tečaje v času zimskih počitnic. Z vami vsemi sem zelo zadovoljna, še bolj pa mi je pomembno, da so zadovoljne moje hčerke. Vsak večer se z veseljem vračajo domov in pripovedujejo, kaj vse se jim je zgodilo tega dne. Vsi Svizci imate veliko srce in čut za otroke in njihove potrebe in želje, ki jih je toliko, kot je otrok na tečaju.

Družina Trop-Hvalec

PTUJ

MNENJA ZADOVOLJNIH STARŠEV

Menim, da je Svižčeva vadba izvrstna priložnost za naše malčke, da se v prijaznem in sproščenem, predvsem pa njihovi starostni stopnji prilagojenem vzdušju razgibajo, družijo in razvijajo svojo motoriko. Vaditelji so strokovni in “otrokom prijazni”, šaljivi, hudomušni, kar je otrokom pisano na kožo. Super je tudi to, da je vse na enem mestu, saj ponujajo tudi različne tečaje, ki se jih kot člani lahko ugodneje udeležimo. Svizec je zakon!

Ines Jarh

MAMA

V naši družini imamo dva sviščeva prijatelja, fanta in punco. In če na hitro izračunam, smo se s Svizcem pri njegovi letni vadbi družili nepozabnih 6 let. Začelo se je v vrtcu in končalo letos, ob koncu šolskega leta. Ja, Svizec je poskrbel, da smo bili v pričakovanju te vznemirljive igre, v razgibavanju, tudi v učenju reda in nenazadnje v obujanju spominov. Svizec je poskrbel tudi za to, da nas ni skrbelo, ali so ta mali Svizci na varnem. In še nekaj nam je uspelo… nikogar nismo rabili nikamor voziti, ker je prišel Svizec k nam… v Rače, pa tudi v Hoče.

In verjamem, da se prav vse, kar smo počeli s Svizcem, obrestuje. Najbrž ne rabiš doktorata, da ugotoviš ali se otrok rad in z veseljem giblje, ali pa ga je treba k vsaki fizični aktivnosti priganjati.

Katja

MAMA

POGOSTA VPRAŠANJA

Za vas smo odgovorili na najbolj pogosto zastavljena vprašanja.

1. Kakšne ugodnosti in popuste ponujate pri Svižčevem tečaju smučanja?

Cena za 2., 3. in vsakega naslednjega otroka: 10% popusta na ceno tečaja brez smučarske karte.

Cena za 2., 3. in vsakega naslednjega otroka na tečaju na TREH KRALJIH: 305€

2. Kakšno dolžino smuči potrebuje otrok?

Pri začetnikih naj bi smuči segale do njihove brade ali največ do nosu (rajši krajše kot predolge!).

Pri boljših smučarjih je izbira dolžine smuči odvisna predvsem od hitrosti in otrokovega načina smučanja.

V obeh primerih morajo smuči imeti dovolj ostre robnike. Takšne, da otrokom ne oddrsavajo in jim omogočajo lažje vodenje smuči.

3. Kakšni naj bodo smučarski čevlji za otroke?

Pri začetnikih morajo smučarski čevlji ali »pancarji« imeti ustrezen upogib naprej. Trdota čevljev se začne pri indeksu upogibne trdote (flex indeks) 50 ali celi 40.

Priporočamo izbiro enake velikosti smučarskega čevlja, kot je običajna številka noge. Prevelik čevelj namreč zmanjša občutek na snegu. Če je čevelj premajhen oz. zelo tesen, lahko povzroči bolečine v nogah. Prav tako bo v čevlju hladneje, ker v njem ne bo dovolj zraka, ki je dober izolator.

Izberete lahko tudi otroške smučarske čevlje, ki so nastavljivi po velikosti. Njihova glavna pomanjkljivost je predvsem to, da ne zagotavljajo optimalnega oprijema noge in niso povsem neprepustni.

4. Ali začetniki potrebujejo smučarske palice?

Ne. Začetniki se začnejo na smuči prilagajati brez palic, zato jih na začetku ne potrebujejo.

5. Kakšno dolžino smučarskih palic potrebuje otrok?

Ustrezno dolžino palice dobimo tako, da višino otroka (v cm) pomnožimo s številom 0,7.

Dolžino smučarskih palic lahko določimo tudi tako, da brez smuči (»na suhem«)  palico obrnemo okoli in jo držimo pod krpljami (ovalni plastični obod). Pri tem mora biti kot v komolcu pravi, torej 90°.

Na snegu palice med stojo na smučeh zapičimo v sneg, pri čemer mora bit kot v komolcu ponovno 90°.

6. Kakšna je primerna zaščitna smučarska čelada?

Čelada ne sme biti niti pretesna niti preohlapna. Preohlapna čelada lahko pri padcu zdrsne z glave, pretesna je neudobna in lahko povzroča močne glavobole. Čelada naj bo lahka in zračna.

Pri otrocih priporočamo čelado, ki je nastavljiva po velikosti. »Ušesa« ima lahko mehka ali trda.

Pri čeladah je priporočljivo, da se nanje lepo prilegajo smučarska očala, saj le ta varujejo pred sončnimi žarki, vetrom, mrazom in poškodbami.

SMUČARSKA ČELADA JE ZA VSE TEČAJNIKE OBVEZNA!

7. Ali otrok potrebuje smučarska očala?

Smučarska očala varujejo oči pred sončnimi žarki, vetrom, mrazom in predvsem pred poškodbami.

Pri otrocih, ki že znanjo smučati, jih vsekakor priporočamo.

Pri začetnikih so lahko očala morda moteča, saj se otroci velikokrat zelo potijo. Naši učitelji jih lahko pospravijo, v kolikor ocenijo, da otroku povzročajo nevšečnosti. Vendar tudi pri začetnikih očala v določenih vremenskih pogojih (zelo močno sonce, močan veter in mraz) vsekakor priporočamo.

8. Na tečaj smo vpisali otroke, ki želijo smučati v isti skupini. Ali je to mogoče?

V kolikor je njihovo predznanje na isti stopnji ter med njimi ni velike razlike v letih, se bomo seveda potrudili, da bodo lahko smučali v isti skupini.

Pri oblikovanju skupin moramo biti vedno pozorni na njihovo homogenost. Vedeti morate, da je smučarsko predznanje otrok lahko tako različno, da vključitev v isto skupino preprosto ne bo mogoča. S tem bi namreč lahko povzročili prezahtevno vadbo za otroka s slabšim predznanjem ali preveč enostavno vadbo za otroka z višjim predznanjem.

9. Kaj se zgodi v primeru, če otrok zboli pred ali med tečajem?

V kolikor otrok zboli pred tečajem in nas o tem tudi obvestite, poravnani znesek vrnemo v celoti.

Če pa se je otrok že udeležil recimo 2 dni od 4 dni tečaja, vam vrnemo sorazmeren delež cene tečaja.

10. Ali je možno plačilo tečajnine v obrokih?

Da. Plačilo je možno v največ dveh obrokih, od katerih mora biti prvi obrok poravnan pred pričetkom tečaja.